Skippa kontanter och betala med din VIB

Skippa kontanter och betala med din VIB

Ushuaïa Ibiza Beach Hotel lanserar en innovativ betaltjänst för hotellgäster

2014-08-18

Ushuaïa Ibiza Beach Hotel, som ingår i hotellkoncernen The Palladium Hotel Group, är ett ungdomligt och minimalistiskt designhotell på den spanska Medelhavsön Ibiza. Hotellets främsta dragkraft är deras utomhusscen som under sommarens högsäsong presenterar dj-framträdanden i världsklass.

I år introducerar hotellet något mer förutom fest, musik och stilren design, nämligen ett innovativt betalsätt i form av ett armband. Hotellgäster som väljer att bära armbandet kan betala för exempelvis mat och dryck genom att föra armbandet mot speciella avläsningsenheter och därefter mata in en personlig PIN-kod. Innovationen innebär att hotellets gäster inte behöver bära med sig kontanter när de vistas på hotellet – armbandet kallas för VIB, som står för Very Important Bracelet, det vill säga; väldigt viktigt armband.

Hotellkoncernen anser att armbandet har stor potential och många framtida användningsområden. Tanken är att armbandet även ska kunna programmeras utefter varje enskild gästs personliga önskemål, samt synkroniseras med deras profiler i olika sociala nätverk och automatiskt meddela andra användare vart de befinner sig.

Det finns även unika hotell i Sverige. Omena Hotels, som visserligen är en del av en större kedja, finns sedan 2012 i Stockholm. Man bokar hotellet genom nätet, och checkar in med hjälp av en kod som man fått per sms eller mail vilket betyder att man aldrig under visiten möts av hotellets personal. Det skulle möjlgtvis vara en städare. I Uppsala har vi även Hotell Kvarntorget som valt att satsa på luftiga lokaler i kombination med tekinska lösningar som QR-koder. Läs mer om dessa om du skall besöka:

Stockholm

Uppsala