Green Award

Green Award

EchoDrive Bolt-On Hybrid Kit vinner Work Truck Show 2014 Green Award

2014-04-14

Företaget Echo Automotive har vunnit ett grönt pris på den enorma arbetsfordonsmässan Work Truck Show 2014, en mässa som hålls varje år i Indianapolis. Detta för deras Bolt-on Hybrid Kit, vilket är en löstagbar hybridlösning för nya eller existerande fordon. Den här teknologin finns ännu inte på marknaden, men företaget planerar att lansera de första enheterna till betatestare under andra kvartalet i år. Ett annat arbetsfordon som i de allra flesta fall är eldriven är trucken. Lagerindustrin ligger i framkant gällande eldriven transport och företaget Borås Truckservice måste ständigt hålla sina servicetekniker uppdaterade eftersom tekniken hela tiden utvecklas.

Mässans Green Award presenteras årligen på mässan till den produkt som visar på den största framgången eller innovationen i bränsleutnyttjande, och blir utsedd av en panel av experter inom branschen.

Echo Automotive kommer installera enheterna på sina kunders bilar, vilka sedan omedelbart kan återgå till att användas inom dess verksamhet. Förare kommer använda EchoDrives plug-in hybriddrivna skåpbilar i deras vardagsaffärer. Genom testperioden kommer systemdata att hämtas in och rapporteras tillbaka till Echo's utvecklingsteam, vilket i sin tur kommer användas för att förbättra systemet och utveckla enheten ytterligare. Echo planerar att kunna leverera enheterna för allmän försäljning senare i år.

– Vi är nöjda med att annonsera nästan alla de enheter vi har tillverkat under det första året redan är reserverade, och att vi även börjat ta beställningar inför 2015, sa Amy Dobrika, vice VD för försäljning och företagsutveckling. Betaversioner kommer snart att skickas ut i bilflottor över hela nationen till Fortune 500 företag, ledande universitet, myndigheter, kommuner och inom allmännyttan.

Läs mer om enheten, mässan och priset här: EchoDrive Bolt-On Hybrid Kit Wins Work Truck Show 2014 Green Award