Consumer Reports

Consumer Reports

De mest pålitliga nya bilarna 2013

2014-01-17

Consumerreports.org har genomfört en undersökning av årets bilmodeller för att fastställa vilken som är den mest pålitliga. Nedan följer en översättning av deras presenterade fynd.
Källa: Most reliable new cars – Consumerreports.org

Den japanska dominansen i pålitliga bilar börjar krackelera. Under det senaste årtiondet har märken från Japan alltid toppat våra listor över de bilar som förväntas vara mest pålitliga, och sällan har någon annan biltillverkare en plats högre än sjunde eller åttonde. Däremot visade det sig i vår senaste prenumerantundersökning att Audi, Volvo och GMC säkrat platser på top 10 listan.

Audi, som har visat en stadig förbättring under de senaste åren, flyttade upp fyra positioner från förra året till en slutlig fjärdeplats. Volvo hoppade 13 positioner och ligger nu på en sjundeplats. GMC kom upp på toppen av våra inhemska märken och ligger på nionde plats i listan, tre positioner högre än förra året. Alla modeller från Audi, GMC och Volvo visade sig dessutom vara genomsnittligt pålitliga eller bättre.

Med det sagt, japanska bilar är fortfarande övergripande bättre. Lexus, Toyota och Acura tar de tre första platserna, där samtliga Lexus och Acuras modeller visat sig vara bättre än genomsnittet. Alla Japanska märken är representerade bland de första 11 platserna förutom Nissan, som sjönk till 22a plats bland de 28 märken i vår rankning. Alla Infiniti, Mazda, och Totyotamodeller var genomsnittliga eller bättre.

Å andra sidan visade sig de nya och omdesignade modellerna från Ford och deras exklusiva Lincolnmärke fortsätter visa barnsjukdomar, vilket sätter dem nära botten på listan och enbart ovanför nischmärket Mini.

Dessa fynd är från våran 2013 Annual Auto Survey, vilken genomförs av Consumer Reports National Research Center. De är baserade på prenumeranters erfarenheter med 1.1 miljon bilar. Vi använder den informationen för att sätta samman pålitlighetshistorier och förutse hur pass bra nya bilar som är på marknaden kommer hålla i längden innan de hamnar på bilskroten.

Om du vill veta mer om bilmärken och i vilken takt de skrotas, kan du kontakta Örebro bildemo.